Alegerea lenjeriilor pentru pat din Bumbac Satinat

BUMBAC SATINAT

Lenjeriile pentru pat din bumbac satinat pot face diferența în calitatea somnului tău datorită avantajelor mari pe care le are acest material. Țesăturile din care sunt confecționate aceste lenjerii de pat din bumbac pot face diferența în alegerea dumneavoastră.

Fină, luciosa și foarte plăcută la atingere, țesătură satinată este elegantă și deosebit de rezistentă. Acestea sunt principalele motive pentru care lenjeria de pat realizată din bumbac satinat pe care o vei alege va fi în scurt timp preferata ta!

În plus, bumbacul satinat este o țesătură perfectă pentru toate anotimpurile. Bumbacul satinat ține răcoare în nopțile călduroase și cald în nopțile de iarnă, ceea ce înseamnă că lenjeriile de pat din acest material se vor dovedi o investiție bună, de care să te poți bucura pe tot parcursul anului, indiferent de temperatura exterioară.

Bumbacul satinat este adecvat și pentru persoanele cu pielea sensibilă deoarece o lenjerie de calitate făcută din bumbac satinat poate absorbi până la 75% din umiditatea corpului, ceea ce se traduce în confort în timpul somnului.

Ce este bumbacul satinat?

Bumbacul satinat este un material foarte popular, iar lenjeriile de pat din satin sunt realizate din fire lungi din țesătură de bumbac care le face extrem de rezistente și de o calitate net superioară. Un alt avantaj extrem de important al lenjeriilor de pat din satin este rezistența lor la praf, fiind una mult mai mare decât în cazul lenjeriilor din bumbac simplu. Această lenjerie este moale și extrem de plăcută la atingere, țesătură satinată fiind elegantă și foarte rezistentă.

În general satinul este o țesătură cu urzeala pe față, însă există și satinuri țesute cu bătătură. Procesul de țesere presupune un fir de urzeala (fir vertical) la fiecare al 4-lea fir de bătătură (firul orizontal). Densitatea acestor fire este de minimum 200 TC ( fire pe inch pătrat ) ajungând la 600 fire sau chiar mai mult.

În concluzie, satinul este un tip de țesătură, mai exact un tip de finisare care se aplică la rândul sau mai multor tipuri de fire: fibre sintetice, mătase, bambus, bumbac și altele. Deci, dacă materialul folosit este bumbacul, această țesătură este denumită în mod convențional bumbac satinat.

Calitatea lenjeriilor din bumbac satinat

Pe piața de lenjerii pentru pat există o diferența mare de preț între cel mai ieftin și cel mai scump produs de acest tip. Această diferența se datorează faptului că toate lenjeriile de pat lucioase sunt comercializate sub denumirea de lenjerie de pat din satin, însă acest lucru induce cumpărătorul în eroare. Aceste lenjerii nu folosesc tehnologia corectă de satinare a materialului, iar de aici apar diferențe de calitate.

Un factor important care influențează prețul unei lenjerii pentru pat din satin este modul în care acestea au fost țesute. Unele lenjerii sunt obținute din țesătură satin- cele lucioase datorită tipului de țesere, iar alte țesături sunt simple și care devin lucioase datorită tratamentelor chimice la care sunt supuse. Prin urmare, există lenjerii pentru pat din satin și lenjerii pentru pat tip satin din care vor rezultă două categorii: lenjerii din bumbac satinat și lenjerii din bumbac tip satin.

Lenjeriile pentru pat din bumbac satinat vor avea un preț mai mare pentru că realizarea luciului prin țesere este mai costisitor decât obținerea să prin tratare chimică, iar în acest proces se utilizează fire de bumbac de calitate înalta.

Lenjeriile tip satin vor avea un preț mai scăzut întrucât bumbacul va fi de o calitate mai slabă, luciul se obține în mod artificial, prin tratamente chimice, nu prin teserea firelor. În plus unii producători aleg să introducă în țesături și fire sintetice.

Dimensiuni recomandate pentru lenjerii

Dimensiunile lenjeriilor pentru pat se aleg în funcție de dimensiunea saltelei de pat, a pilotei și a pernelor. Deci, înainte să alegi o lenjerie de pat din bumbac satinat trebuie să ții cont despre cele de mai sus. Recomandarea noastră generală pentru cele mai frecvente paturi de 2 persoane este:

  • Cearceaf: 230 × 250 cm
  • Pilotă: 200 × 230 cm
  • Față pernă: 55 x 80 cm

Cele mai vândute

Iată în continuare o lista cu cele mai vândute produse din categoria bumbac satinat:

-53%
1+1 GRATIS
339,99 lei 159,99 lei
-53%
1+1 GRATIS
339,99 lei 159,99 lei
-53%
1+1 GRATIS
339,99 lei 159,99 lei
-53%
1+1 GRATIS
339,99 lei 159,99 lei
Mai multe produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *