Ce este bumbacul finet?

BUMBAC FINET

Bumbacul Finet este un tip de material revoluționar folosit la lenjeriile pentru pat care prezintă numeroase avantaje datorită construcției sale care are cămăruțe ce păstrează aerul și căldura la o temperatura optimă lăsând în același timp și pielea să respire. Astfel, lenjeriile pentru pat realizate din bumbac finet sunt ideale pentru acele perioade ceva mai reci ale anului întrucât acestea reușesc să păstreze căldură, însă acestea nu vor crea un efect de seră si nu veți transpira. Somnul nu va fi tulburat de niciun fel de disconfort. În același timp foarte multe persoane preferă acest tip de material și pe timpul verii deoarece textura foarte fină a acestuia induce o stare de relaxare făcând somnul cât mai liniștitor.

Rezistență sporită

După cum aminteam și mai sus, multe persoane preferă să utilizeze acest material pe timpul iernii pentru că menține o temperatura mai crescută față de alte tipuri de materiale, însă tot la fel de mulți preferă materialul în anotimpurile calde: o temperatura cu câteva grade celsius mai mare sub așternut față de restul camerei va contribui la un somn cât mai odihnitor.

Țesăturile moi, fibrele poroase și ușoare și mai ales faptul că trecerea aerului are loc eficient aduc un plus de confort față de alte materiale textile. Un alt aspect important este că țesăturile devin tot mai fine după fiecare spălare, culorile nu se deteriorează în timp și detergenții recomandați nu pot afecta fibrele acesteia.

Bumbacul finet este moale, ceea ce aduce o notă de confort, fiind în același timp și un material rezistent, așa că în timp nu-și deteriorează structura sau culorile.

Nu trebuie să va îngrijorați de faptul că în compoziția acestui material sunt incluse și fibre sintetice pentru că acestea, incluse într-un număr limitat, nu prezintă decât avantaje. În zilele noastre, fibrele obținute în mod sintetic sunt de o calitate la fel de bună precum materialele naturale, iar în plus acestea avand numeroase avantaje precum cele amintite mai sus: rezistență sporită în timp, finețe mai mare, păstrarea culorilor.

Istoria finetului

La începutul anilor 1600, materialul finet era realizat din lână fiind folosit doar la confecționarea hainelor pentru persoanele nevoite să stea mult timp în frig, având capacitatea de a păstra temperatura cât mai ridicată. Dar acest material avea un mare dezavantaj: greutatea – un set de haine cântărea până la câteva kilograme. Câțiva ingineri in industria textilelor au început să se gândească cum ar putea diminua greutatea acestui material, și au ajuns început să combine lâna cu bumbacul. După câțiva zeci de ani au decis să încerce o nouă rețetă, și anume să realizeze finetul doar din bumbac. Odată cu progresul tehnologic și cu descoperirea a unor noi moduri de obținere a fibrelor textile, s-a ajuns la o combinație între fibre sintetice și bumbac pentru realizarea țesăturilor de finet. Și aceasta a fost și rețeta succesului!

Dimensiuni recomandate

Dimensiunile lenjeriilor pentru pat din bumbac finet se aleg în funcție de dimensiunea saltelei de pat, a pilotei și a pernelor. Deci, înainte să alegi o lenjerie de pat trebuie să ții cont despre cele de mai sus. Recomandarea noastră generală pentru cele mai frecvente paturi de 2 persoane este:

  • Cearceaf: 230 × 250 cm
  • Pilotă: 200 × 230 cm
  • Față pernă: 55 x 80 cm

Aceste masuratori se refera la dimensiunea minima recomandata a lenjeriilor pentru a fi compatibile cu majoritatea saltelelor de pat: incepand de la 1.40m pana la 1.80m. O lenjerie mai mare in dimensiune va prezenta tot timpul un avantaj suprem: nu va iesi de sub saltea in timpul somnului. Daca aveti o problema si mai mare in acest sens, si anume ca va treziti tot timpul cu cearsaful iesit de sub saltea, aveti optiunea de a alege o lenjerie de pat cu elastic la cearsaf.

Cele mai vândute

Iată o lista cu câteva dintre cele mai populare lenjerii din bumbac finet pe care le poți cumpăra chiar acum, aflate la oferta promotionala 1+1 GRATIS: platesti una si primesti doua.

Prețul inițial a fost: 299,99 lei.Prețul curent este: 219,99 lei.
Prețul inițial a fost: 299,99 lei.Prețul curent este: 219,99 lei.
Prețul inițial a fost: 299,99 lei.Prețul curent este: 219,99 lei.
Prețul inițial a fost: 299,99 lei.Prețul curent este: 219,99 lei.
Mai multe produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *